55+ Artstudio23 Breda

55plus fotografie

Fotografie cursus 55+ senioren

“Wat fijn dat deze cursus overdag is.” en “Ik keek elke twee weken uit naar de cursus fotografie.” zijn enkele van de lovende reacties die we mochten ontvangen.

Artstudio23 geeft ook overdag, om de week, een leuke fotocursus. Bij deze cursus is er meer tijd voor het maken van de thuisopdrachten. Uitermate geschikt voor 55+ers, al variëert de leeftijd van de deelnemers van 30 tot 80 jaar oud.

Meedoen kan al met een compact camera, maar een spiegelreflex of systeem camera is toch wel het beste, om het maximale uit de cursus te kunnen halen.

Je kunt kiezen voor de basisopleiding van 14 of een korte cursus van 7 lessen. We geven les in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Parkeren kan gemakkelijk én gratis voor de deur van het Backer & Rueb gebouw, voorheen 'Machinefabriek Breda'.

Camera eindelijk van de automaat af

In 14 lessen je camera leren kennen, alsmede de basis van Photoshop, portret- en nachtfotografie. Eindelijk de camera van de automaat stand af en binnen goede flitsfoto's kunnen maken. Door een beeldverhaal te leren maken (storytelling), dtp/grafisch vormgeven (Photoshop), fashion portret en product fotografie is de basisopleiding ook geschikt voor bedrijfsgerichte fotografie zoals voor het bij gaan houden van een webshop.

Na de eindpresentatie van het gemaakte werk op de laatste cursusdag ontvang je het certificaat. Leren fotograferen is een kwestie van (veel) doen! Houd je lesstof bij, en neem je camera zo veel mogelijk mee. Fotografeer wekelijks, om scherp te blijven en de geleerde technieken te behouden.

Uiteraard ben je met 55 jaar of ouder óók van harte welkom met bij de cursus in de avonduren, deze lessen zijn wekelijks 19:30-22:00 uur, zie onze kalender.

KORTING BIJ TIJDIG BOEKEN

Basisopleiding €575,-. Wanneer je recht hebt op de vroegboekkorting betaal je €495,- en krijg je €80,- korting wanneer tenminste 30 dagen voor aanvang geboekt en (aan)betaald.

De korte cursus van 7 lessen kost €299,- met een korting van €40,- wanneer tenminste 30 dagen voor aanvang geboekt en (aan)betaald. De korte cursus bevat de eerste 7 lessen van de basisopleiding. Bevalt de fotocursus, dan kun je doorgaan voor de basisopleiding incl. certificaat.

Groepskorting: met twee of meer personen tegelijk opgeven geeft je recht op extra korting. Inclusief korting kost de basisopleiding €475,- en de korte cursus €250,- p.p. ongeacht tijdstip van aanmelding.

Inschrijven fotocursus

Opgeven svp per e-mail met naam-adres-woonplaats-tel.nr via info@artstudio23.com of via het contactformulier. Na bevestiging per e-mail ontvangen wij graag een aanbetaling van €50,- op rek.nr. NL41ABNA0607286849 t.n.v. Artstudio23 o.v.v. gekozen cursus + je naam, pas na ontvangst van de aanbetaling is je plek ook daadwerkelijk gereserveerd.


Cursuskalender

DAG DATA TIJD KOSTEN CODE
Woensdag gestart, nieuwe reeks vanaf 13 sept. 2017
Donderdag gestart, nieuwe reeks vanaf 14 sept. 2017

Inhoud basisopleiding

1: Technische mogelijkheden van de camera, diafragma, sluitertijd, witbalans en iso waarde etc.
2: Scherptediepte/diafragma (beweging/bevriezing, architectuur, landschap)
3: Photoshop, foto's optimaliseren d.m.v. verscherpen, curven, kleurbalans etc.
4: Portretfotografie (studio en buiten, belichtingstechnieken)
5: Compositie techniek houding, expressie, dynamiek etc.
6: Avond/nachtfotografie, landschappen in het donker
7: Flitstechniek - hoe maak je binnen een mooie foto?
8: Visual storytelling
9: Miksang Contemplatieve Fotografie
10: Productfotografie en stilleven (ook webshop)
11: Photoshop verdere verdieping in techniek
12: Reclamefotografie, tijdschrift, vormgeving (DTP)
13: Portfolio bespreking
14: Eindpresentatie

Inhoud van de korte cursus: ongeveer de eerste 7 lessen van de basisopleiding.

Ook bij elke les: bespreken resultaten thuisopdracht. Tijdens elke les ga je zelf aan het werk, hetzij met je camera, hetzij met je foto's. Fotografie is vooral praktijk: veel doen = leren. Bij ons geen lezingen maar vooral praktijkles, om zo je camera te leren kennen.

Artstudio23 werkt met kleine groepen van maximaal 8 studenten. Bij de eindpresentatie wordt het certificaat uitgereikt aan geslaagde studenten. Hier kun je mee doorstuderen aan diverse vervolgopleidingen.


55plus fotografie basisopleiding