PUUR Zien

Stichting PUUR Zien

Stichting PUUR Zien wil daar waar nodig mensen helpen de wereld en zichzelf positief te zien.

Fotografen Hans van Nunen en Melanie E. Rijkers zetten hun fotografische blik graag in om positieve energie te genereren voor anderen. Dit kan zijn door middel van een fotosessie (bijvoorbeeld bij borstkanker voor/na fotosessie) maar ook door het geven van creatieve workshops waarbij deelnemers zelf foto's gaan maken.

Wat doen wij

Naast het organiseren van groeps/fotografie evenementen werkt Melanie ook als coach 1-op-1. Hierbij is het medium fotografie de therapie.

Hans leidt de fotowandeling ZIEN en laat deelnemers zo het mooie te zien op de plek waar ze zijn. Meedoen kan met elke camera en zelfs smartphone. Dit kan in de zomermaanden ook vanaf het water. Ook blinden en slechtzienden 'zien' tijdens zo'n wandeling.

De vaartocht kan gedaan worden met 4 tot 6 deelnemers, de wandeling met 7 tot 20 deelnemers per keer. De kosten variëren en kunnen (gedeeltelijk) gesponsord worden door de stichting. Echter, wij kunnen niet zonder jouw hulp!

Steun stichting PUUR Zien op rekeningnummer NL21INGB0006544911. BIC: INGBNL2A voor stortingen van buiten NL, of gebruik PayPal op info@mery.nl. Door een gift, hoe klein dan ook, kunnen we nog veel meer mensen helpen!

Zo Niet Saar

Projecten die nog veel steun kunnen gebruiken

 • Zo Niet Saar: alleenstaande jonge moeder Saar lijdend aan Neuro Borreliose Lyme en EDS (Ehlers Danlos Syndroom). Ze inspireert velen vanaf haar ziekbed.
 • Schoolboeken (in het Engels) en schoolfoto's voor kinderen in landelijke Bali.
 • Persoonlijke projecten waarbij we individuele coaching trajecten opzetten en uitwerken.

Fotografie = Therapie. Fijn om te geven en vooral fijn om te krijgen. Marije was ernstig depressief en ging o.a. met haar camera aan de slag om zo het leven weer aan te kunnen. Zo willen we ook graag voor nog vele anderen positieve energie creëren, dan kan de Prozac in de prullenbak!?

Enkele afgeronde projecten, ook verschenen als fotoboek:

 • Rood-Op-Rood, fotografie tijdens de roodharigendag 2007-2012 in Breda. “Ik ga me vanaf nu nooit meer schamen voor mijn rode haar.”
 • Trash The Dress, fotografie evenement waarbij je in je trouwjurk nogmaals op de foto gaat en er alles meedoet wat op je trouwdag niet kan. Op 9 september 2009 renden meer dan 99 vrouwen in hun trouwjurk in Scheveningen de zee in. “Ik ben chronisch ziek, maar deze dag heb ik nergens last van gehad.”
 • Blikopener, fotografie = therapie bij NSWAC Noutenhof Breda - hoe ga je om met NAH, Niet-Aangeboren-Hersenletsel? En hoe oude én nieuwe foto's helpen.
Blikopener

PUUR Zien: Kijken zonder oordelen sterkt de mens

 • Het positieve zien in plaats van het negatieve.
 • Energie halen uit fotografie, door middel van het doen van een workshop of project, uit het lekker bezig zijn met (mooie) beelden.
 • Zelf antwoord kunnen geven op vragen die jou bezig houden, waar je van wakker ligt of waar je dieper op in wilt gaan.
 • Leer een 'Mind Picture' maken.
 • Personal Branding zonder dat een coach jou woorden in de mond legt, zelf ZIEN wie je bent.

Steun stichting PUUR Zien op rekeningnummer NL21INGB0006544911. BIC: INGBNL2A voor stortingen van buiten NL, of gebruik paypal op info@mery.nl. Door een gift, hoe klein dan ook, kunnen we nog veel meer mensen helpen!

Stuur ons vrijblijvend een e-mail voor meer informatie.