Verwonderen met Puur Zien

Verwonderen

Met fotografie als middel zorgt Artstudio23 met de workshop Puur Zien in enkele bijeenkomsten al voor meer vitaliteit op de werkvloer. De masterclass Puur Zien is speciaal voor bedrijven die hun medewerkers willen inspireren, prikkelen en laten groeien.

“Zo had ik mijn werkplek nog niet eerder bekeken”

Discover, Dream, Design en Destiny. In het Nederlands zijn de vier D's van Appreciative Inquiry vertaald in vier V's: Verwonderen, Verbeelden, Vormgeven en Verwerkelijken

Puur Zien is Verwonderen.

Masterclass Puur Zien

De coaching methode Puur Zien helpt improductiviteit omzetten in creativiteit en anders denken. Door 'in het moment te zijn' verminderen stress en depressieve gevoelens, kan een burn-out worden voorkomen.

Medewerkers en teams leren bewuste keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor hun eigen gezondheid, voor hun collega's en voor de klant.

Wist je dat:

 • 1 op de 4 werknemers dagelijks stress ervaart.
 • De helft regelmatig stress ervaart.
 • 1 op de 4 werknemers dagelijks uitgeput thuiskomt.
 • De helft na thuiskomst nergens meer energie voor heeft.

De Puur Zien masterclass is een effectieve manier om psychologisch kapitaal op te bouwen, zoals veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme.

In kleine groepjes ga je met de fotograaf op pad en leer je anders kijken, zonder oordeel, zonder labelen. Meedoen kan al met een smartphone. Ook als 1-op-1 traject mogelijk. De laagdrempelige masterclass is buiten Nederland bekend onder de naam Eyespiration photo walk.

Verwonderen met Puur Zien

FOCUS OP HET GOEDE

Zowel de focus van Appreciative Inquiry als die van Puur Zien is generatief en werkt toe naar een proces dat energie genereert. Waarderend betekent niet hetzelfde als 'positief'. Waarderen betekent Zien en werken met 'dat wat er is'.

Door te vragen “Wat waardeer je?” of “Wat werkt hier goed?” verandert het gesprek op een diepgaande manier. Door de focus te leggen op dat wat je waardeert ontstaat er positieve energie.

De voordelen van Puur Zien op de werkvloer:

 • Minder weerstand ervaren
 • Herkennen van je 'automatische piloot' en opmerkzamer te zijn in het huidige moment
 • Bewustere keuzes -blijven- maken
 • Op een gezonde en stressbestendige manier in het leven staan.

De Puur Zien Masterclass is er vanaf €380. Drie uur coaching inclusief fotowandeling in twee bijeenkomsten. Uitbreiding naar 10 maandelijkse bijeenkomsten mogelijk. Meer informatie of offerte?

Mail info@artstudio23.com of Bel/Whatsapp 0650578372

Verwonderen met Puur Zien

APPRECIATIVE INQUIRY

 • Appreciative : de aandacht gericht op datgene waar je meer van wilt zien
 • Inquiry : de uitnodiging aan mensen om onderzoeker te worden van hun directe omgeving
 • Puur Zien is verwonderen en past perfect in het Appreciative Inquiry (AI) proces. Het 'waarderend onderzoeken' werd door David Cooperrider ontwikkeld en is een proces van vier fasen, de vier D's: Discover, Dream, Design en Destiny. In het Nederlands de vier V's: Verwonderen, Verbeelden, Vormgeven en Verwerkelijken.

  Waarderend onderzoek is de waardevolle combinatie van waarderen en onderzoeken, het continu stellen van vragen, oprechte nieuwsgierigheid hebben naar de ander en het uitstellen van je oordeel.

  In de fotografie zijn we als geen ander nieuwsgierig, en prikkelt de Puur Zien methode de in elk mens aanwezige aangeboren nieuwsgierigheid. Zonder oordeel de wereld om je heen Zien, en vastleggen.

  Partners

  Partners Puur Zien

  Bron : Kessels & Smit en Appreciative Inquiry. Leestip: Kate Sutherland's We Can Do This!