Verwonderen met Puur Zien

Verwonderen met Puur Zien

Artstudio23 ontwikkelde in het afgelopen decennium de workshop ZIEN Anders Kijken en de daarbij horende coaching methode 'Puur Zien'. Met fotografie als middel zorgen we in enkele bijeenkomsten al voor meer vitaliteit op de werkvloer.

Met het programma Puur Zien richten we ons op bedrijven die hun medewerkers willen inspireren, prikkelen en laten groeien. Bewust worden van het moment, de improductiviteit omzetten in creativiteit en anders denken.

Puur Zien past perfect in het Appreciative Inquiry (AI) proces. Het 'waarderend onderzoeken' werd door David Cooperrider ontwikkeld en is een proces van vier fasen, de vier D's: Discover, Dream, Design en Destiny. In het Nederlands de vier V's: Verwonderen, Verbeelden, Vormgeven en Verwerkelijken.

Puur Zien is Verwonderen.

“Zo had ik mijn werkplek nog niet eerder bekeken”

Appreciative Inquiry

  • Appreciative : de aandacht gericht op datgene waar je meer van wilt zien
  • Inquiry : de uitnodiging aan mensen om onderzoeker te worden van hun directe omgeving

Waarderend onderzoek is de waardevolle combinatie van waarderen en onderzoeken. Het 'onderzoekende' heeft vooral te maken met het continu stellen van vragen, oprechte nieuwsgierigheid hebben naar de ander en het uitstellen van je oordeel.

In de fotografie zijn we als geen ander nieuwsgierig, overal en altijd. Artstudio23 prikkelt de in elk mens aanwezige aangeboren nieuwsgierigheid. Puur Zien is geïnspireerd worden door wat je ziet met een pure blik, zonder oordeel, zonder labelen.

De laagdrempelige Puur Zien fotografie masterclass - meedoen kan al met een smartphone - is inmiddels bekend ver buiten Nederland en heet daar Eyespiration.

Verwonderen met Puur Zien

Puur Zien Masterclass

Zowel de focus van Appreciative Inquiry als die van Puur Zien is generatief en werkt toe naar een proces dat energie genereert. Waarderend betekent niet hetzelfde als 'positief'. Waarderen betekent Zien en werken met 'dat wat er is'.

Het Pure Zien - Anders Kijken doe je zonder oordeel - is een tool om beter aandachtig te kunnen zijn in het moment, te Zien wat (er) is. Door de focus op het goede ga je minder afdwalen en 'werkeloos' aanwezig zijn op het werk. Zo ga je met nieuwe energie aan de slag.

De voordelen van Puur Zien op de werkvloer:

  • Minder weerstand ervaren
  • Herkennen van je 'automatische piloot' en opmerkzamer te zijn in het huidige moment
  • Bewustere keuzes -blijven- maken
  • Op een gezonde en stressbestendige manier in het leven staan.

De Puur Zien Masterclass is er vanaf €380. Meer informatie of offerte?

Mail info@artstudio23.com of Bel/Whatsapp 0650578414

Verwonderen met Puur Zien

Bron AI: Kessels & Smit en Appreciative Inquiry AI Leestip: Kate Sutherland's We Can Do This!

“Everything we need is already here.”

Door te vragen “Wat waardeer je?” of “Wat werkt hier goed?” verander je het gesprek op een diepgaande manier. Door de focus te leggen op het goede, dat wat je waardeert, ontstaat er positieve energie binnen het bedrijf en op de werkvloer.

Partners

Partners Puur Zien